• Grup Esspiral

Beatrix Potter

Beatrix Potter, era botànica, il·lustradora i escriptora britànica de literatura infantil. El seu personatge més famós és en Pere Conillet (Peter Rabbit).


Beatrix i el seu germà Bertam van ser educats per mainaderes i institutrius i amb molt poques oportunitats de relacionar-se amb altres nens; i quan Bertam va ser enviat a un internat Beatrix encara quedà més sola. De més gran es va haver d'encarregar de la llar, sense poder estudiar ni dedicar prou de temps al seu desenvolupament intel·lectual. Un oncle va intentar que ingressés com a estudiant als Reials Jardins Botànics de Kew, però va ser rebutjada pel fet de ser dona.


Beatrix Potter

Però aquestes dificultats no van ser una barrera a la seva curiositat innata pel seu entorn. La base per als seus projectes i històries van ser els petits animals i mascotes que introduïa furtivament a casa seva o que podia observar durant les vacances familiars a Escòcia. Potter va ser una de primeres persones a suggerir que els líquens eren una relació simbiòtica entre els fongs i les algues, però el seu únic intent per a publicar els seus estudis va topar amb noves dificultats; el seu oncle va haver de llegir l'estudi davant de la societat científica, ja que no s'hi admetien dones. Quan la van animar a publicar el seu relat The Tale of Peter Rabbit, va haver de lluitar per trobar un editor fins que per fi van acceptar la seva publicació el 1902. El llibre i les obres que el van seguir van ser molt ben rebuts i ella va començar a obtenir uns ingressos propis de les seves vendes.


Potter va escriure 23 llibres. Van ser publicats en petit format, fàcil de manejar i llegir pels nens. Va deixar d'escriure al voltant de 1920 a causa de problemes amb la vista, encara que la seva última obra, The Tale of Little Pig Robinson, es va publicar el 1930.


Va morir a Sawrey (Lancashire) el 22 de desembre de 1943.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram